Hirdetés

Már Flash fájlokban is kereshetünk!



|

Nem kell többé trükközni, a keresők már az SWF-ben is kutathatnak.

Hirdetés

Nemsokára elérhetővé válik mind a Google mind a Yahoo keresők új szolgáltatása. A fejlesztéseknek hála, a keresőmotorok ezentúl képesek lesznek Flash fájlokban tárolt információkra is keresni. Eddig az SWF kiterjesztésű fájlokban található adatokat mindkét cég keresője figyelmen kívül hagyta. Az Adobe azonban szorosan együttműködve mind a Yahoo-val, mind a Google-val, segített elérhetővé tenni az új keresési metódust.


A keresők hamarosan képesek lesznek az SWF fájlokban tárolt szövegrészekre, hivatkozásokra, audió és videó tartalmakra keresni, így nem lesz szükség a továbbiakban olyan "trükközésekre", amikkel eddig egyéb módokon (például META tag-ek használatával vagy rejtett megjegyzésekben) tulajdonképpen másodszor is el kellett helyeznünk a flash fájlokban található szöveg-elemeket a weblapon.


0702flash.jpg

"A felhasználók sokkal pontosabb keresési eredményekre számíthatnak, hiszen ezután az SFW fájlokban található összes információ indexelhetővé válik." – nyilatkozta Justin Everett-Church az Adobe Flash Player vezető termékmenedzsere. Az eljárás megkönnyíti a netes tartalmakat készítő és azokkal üzletelő cégek életét is. A Flash elemek elterjdése már régen időszerűvé tette a jelen fejlesztést, és ezáltal a cégek is nyugodtabban használják majd a Flash tehcnológiát.

"A legjobb az egészbe, hogy a fejlesztőknek semmit nem kell tenniük, a keresők minden eddigi és ezután készített SWF fájlban képesek lesznek kereseni.” – mondta még a szakember. A Google már elkezdte alkalmazni az új keresőmotort, míg a Yahoo éppen a napokban frissíti keresőjét, hogy az képes legyen használni az új fejlesztést.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.