Hirdetés

Már Google-fiókkal is használható a Dropbox



|

Megkapta az első alternatív bejelentkezési módszerét a felhőtárhely.

Hirdetés

A Dropbox eddig kizárólag a szolgáltatásban közvetlenül regisztrált felhasználói fiókkal volt használható. Most megváltozott a helyzet, immáron ugyanis Google-fiókkal is regisztrálhatnak, bejelentkezhetnek a felhasználók. Az efféle újításokat szokás bejelenteni egy sajtóközleményben vagy a céges blogban, azonban a hírünk írásáig ez nem történt meg, így hivatalos magyarázatot nem kaptunk a fejlesztés apropójára.


Hirdetés


A Google-fiókkal való bejelentkezés legnagyobb előnyét a gyorsaság és a kényelem jelenti. Természetesen buktatói is vannak a módszernek: a Google-fiókunkhoz való hozzáférés elveszítése esetén a hozzá társított Dropbox-fiókunkba sem tudunk bejelentkezni, továbbá ha valaki bejut a Google-fiókunkba, az hozzáférhet a Dropboxunk tartalmához is. Utóbbi probléma megszüntethető lehet azzal, ha magában a Dropboxban is aktiváljuk a kétlépcsős hitelesítést.



A Dropboxba gmailes e-mail címmel regisztráltaknak nem kell semmi különöset sem tenniük a Google-fiókos bejelentkezés használatához, az új belépési lehetőséget kiválasztva minden további nélkül bejuthatnak a meglévő fiókjaikba.


(Forrás: Ghacks)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.