Hirdetés

Már hangosan is irritál a Surface RT



|

Nem tett jót a táblagépnek a legutóbbi firmware-frissítés.

Hirdetés

A Windows RT operációs rendszert futtató Surface RT táblagép tulajdonosai viszonylag rendszeresen küzdenek hangproblémákkal, a szaggatásos és pattogásos malőrök januári kijavítása után a Microsoft a májusi patch kedden az alacsony hangerő problémáját próbálta orvosolni egy firmware-frissítéssel.


Sajnos nem túl sikeresen, ugyanis a felhasználók panaszai alapján ugyan nagy mértékben nőtt a hangerő, azonban a táblagép beépített hangszóróit használva bizonyos szint felett a meghajtó automatikusan csökkenti azt, ráadásul az automatikus hangerő-kiegyenlítés miatt hullámzó hangerőt is sokan rendkívül irritálónak tartják. Érdekes módon fejhallgatót használva állítólag nem jelentkeznek a problémák.


A Microsoft formálisan még nem kommentálta a gikszert, ám a vállalat terméktámogatási fórumának egyik munkatársa szerint tisztában vannak a létezésével, ideiglenes megoldásként a hangchip meghajtójának előző verzióra való visszaállítása javasolt (CTRL+X → Eszközkezelő → Hang-, video- és játékvezérlők → jobb klikk az NVIDIA Tegra Audio Topology Filteren → Tulajdonságok → Illesztőprogram fül → Visszaállítás gomb → Újraindítás).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.