Hirdetés

Már Intel IGP-ken is tesztelhető a Vulkan



|

Csak az újabb Core architektúrákon érhető el az API.

Hirdetés

Ugyan az Intel grafikus processzorait nem kifejezetten játékra tervezték, ám a vállalat ettől függetlenül támogatni kívánja a Vulkan programozási felületet. A cég hétfőn elérhetővé tette az első kompatibilis béta meghajtót, ám ez Windows esetében csak a hatodik generációs Core architektúrájú (Skylake) processzorok IGP-in aktiválja a Vulkant. A tegnap elérhetővé vált linuxos változat elvileg az ötödik generációs Core processzorok (Broadwell) grafikus vezérlőivel is kompatibilis.

Hirdetés


A tájékoztatás alapján a most kiadott driverek elméletileg már átmennek a Khronos szabványtartási tesztjein, így feltehetően a nem túl távoli jövőben bekerülhet az implementáció a grafikus driverek stabil kiadási ágaiba. A béta meghajtó Windows 7 és újabb rendszerekre innen tölthető le, míg a Linuxot használók itt tájékozódhatnak a nyílt forráskódú változat telepítési lehetőségeiről.


Az NVIDIA és AMD már támogatják a Vulkan API-t: előbbi a 364.47-es WHQL driverben, utóbbi pedig a béta Radeon Software 16.3 Hotfix meghajtóban aktiválta a felületet.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.