Hirdetés

Már képernyőképek is készíthetőek a Vivaldival



|

Mostantól eggyel kevesebb bővítményre lehet szükségük a felhasználóknak.

Hirdetés

Megérkezett az idei első nagy frissítés a klasszikus Opera böngésző szellemi örökösének tekinthető Vivaldihoz. A Chromiumra épülő Vivaldi 1.7 a tegnap kiadott Opera 43-hoz hasonlóan nem hozott eget rengető újdonságokat, azonban két kicsi, ám annál hasznosabb fejlesztéssel is kedveskedik a felhasználóknak.


Hirdetés


A friss kiadás legfontosabb funkcionális újdonságát a beépített képernyőlopó jelenti. Az alsó eszköztár kamerás ikonjára kattintva elindítható eszköz a teljes weblapról és kijelölt területről is képes képernyőképet készíteni. A screenshotok közvetlenül felmásoltathatóak a Vágólapra, vagy PNG / JPG formátumban menthetőek a számítógép háttértárára. Egyelőre úgy tűnik, hogy a mentés helye nem állítható át a menüben, a Képek → Vivaldi Captures mappában kell keresni a fájlokat.



A Vivaldi 1.7 további hasznos újdonsága, hogy az F2 gomb lenyomásával előcsalható gyorsmenübe bekerült a "Minden lap hangjának némítása" opció is, így gyorsabban elnémíthatóak a szimultán hangoskodó böngészőfülek. A teljes angol nyelvű változtatási jegyzéket itt olvashatják az érdeklődők, a böngésző letöltésére pedig itt nyílik lehetőség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.