Hirdetés

Már pénzzel is támogatható az Ubuntu fejlesztése



|

Természetesen önkéntes jellegű az adakozás, továbbra is ingyenes a rendszer.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt meglehetősen nagy port kavart az egy hét múlva megjelenő Ubuntu 12.10 univerzális keresőfelületébe alapértelmezetten beköltöző Amazon, hiszen kritikusai ezt vagy a privát szférájukba való betörésnek értékelték, vagy az operációs rendszerbe ágyazott rendszerbe ágyazott „hirdetések” alapvető ötletén háborodtak fel.


Természetesen a Canonical szerint az Amazon kereső semmilyen személyes információt nem szivárogtat ki a felhasználókról, ráadásul a csomagkezelővel eltávolítható lesz a Dash kérdéses bővítménye is, így akinek nem tetszik, az gordiuszi csomós módszerrel a gyökerénél kezelheti a problémát. Viszont aki a Dash-en keresztül vásárol, az hozzájárul az Ubuntu fejlesztéséhez, hiszen az Amazon minden egyes megkötött üzlet után jóváír egy kisebb összeget a vállalatnak.


Ettől függetlenül a Canonical vezetősége nemrég úgy döntött, hogy mostantól adakozásos módszerrel is megpróbálnak kisajtolni némi aprót a felhasználókból, így az ubuntu.com letöltőoldalán elérhetővé tettek egy ezen célra tervezett űrlapot, ahol meglepő módon még azt is be lehet állítani, hogy konkrétan milyen általános feladat elvégzésére szánnánk a jelenleg csak PayPal segítségével utalható adományt. Aki nem tud vagy szeretne adakozni, az a „Not now, take me to the download” feliratra kattintva kezdeti el a rendszer letöltését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.