Hirdetés

Már több letöltési mappát is kezel a Steam



|

Mostantól egynél több meghajtót is használhatunk a játékok tárolására.

Hirdetés

Mindenki máshoz hasonlóan a gamerek is imádják az SSD-ket, ám a jelenlegi megfizethető modellek nem nevezhetőek óriási kapacitásúnak. Ez problémát jelent a gamerek számára, hiszen óriásira duzzadt a játékok mérete, így egy SSD beszerzése ellenére jó eséllyel szükségük lesz egy nagyobb kapacitású merevlemezre is. A Steam kliensben eddig is átállítható volt a letöltési mappa, de csak egyet lehetett megadni, így a játékosok vagy gyors és kicsi SSD-re, vagy pedig a lassú és nagy merevlemezre menthették a játékaikat.


Hirdetés


A Steam stabil verziójához tegnap elérhetővé vált frissítéssel megoldódott a probléma, ugyanis mostantól több meghajtón is kijelölhető olyan mappa, amelyet játékok tárolásához használhat az alkalmazás. Ennek köszönhetően a leggyakrabban játszott vagy legnagyobb rendszerigényű játékok mehetnek az SSD-re, a többinek pedig jó lesz a lassabb merevlemez is.



A második meghajtót a Steam → Beállítások → Letöltések → Steam könyvtármappák menüben tallózhatják be a felhasználók. A már telepített játékok utólag is átmozgathatóak az egyik meghajtóról a másikra, ehhez az áthelyezni kívánt játék steames Tulajdonságok ablakát kell behozni, annak a Helyi fájlok fülén található a szükséges opció.


(Forrás: Artem Russakovskii, Lifehacker)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.