Hirdetés

Egyre többen használunk Windows 8-at



|

A Microsoft új operációs rendszere éppen csak lemaradt a Mac OS X 10.8 mögött.

Hirdetés

Noha a Windows 8 nem mentette meg a PC-s piacot, ahogyan azt a gyártók szerették volna, az mindenesetre elmondható, hogy folyamatosan növelni tudja a piaci részesedését. A legújabb Windows idén januárban 2,26 százalékos aránnyal büszkélkedhetett az operációs rendszerek között, legalábbis a Net Applications adatai szerint. Ez kicsi, de biztos növekedést jelent az előző havi 1,72 százalékról, és a novemberi 1,09-ről.

A januári számokkal a Windows 8 az ötödik helyet foglalja el az OS-ek között, éppen csak kevéssel a Mac OS X 10.8 2,44 százaléka mögött. A Windows 7 megtartotta az első helyét 44,4 százalékkal, ami kicsit kevesebb, mint korábban. Második maradt a régi titán Windows XP, 39,5 százalékkal, ami furcsa módon több, mint decemberben. Maradt harmadik a Vista, 5,24 százalékkal.

Hogyan teljesített a Windows 8 a Windows 7-hez képest az indulást összehasonlítva? Nem túl jól. A Windows 7 2009. októberében debütált, és 2010. januárjára már 7,71 százalékos piaci részesedést szerzett. Az, hogy a Windows 8 milyen ütemben halad majd előre, még a jövő titka. Az új OS eddig nem tudta újraéleszteni a PC-piacot, amely a tabletek miatt folyamatosan hanyatlik. Mostanra azok, akik a Windows 8-at fontolgatták, sem biztos, hogy váltanak, a magasabb vételárak miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.