Hirdetés

Már tölthető a Firefox 22



|

Többek közt közösségi szolgáltatások könnyű kezelésével, bekapcsolt WebRTC-vel, asztali értesítésekkel újított a Mozilla.

Hirdetés

A Mozilla elméletileg még a mai napon „hivatalosan” is kiadja a Firefox 22-es főverzióját, ám amennyiben ez nem történt volna meg ezen hír olvasásának idejére, akkor az alapítvány FTP szerveréről szerezhető be a kérdéses változat. A másfél hónapos fejlesztési ciklus ellenére az ősz környékén elvileg radikálisan megújuló kinézetet kapó szoftver számos fontos újdonságot hozott az elődjéhez képest.


Sajnos a hír írásakor a véglegesített változtatási lista még nem volt elérhető, ám a legutolsó béta changelogja mérvadónak tűnik, azóta elviekben nem változott a szoftver. A Firefox 22 számos komolyabb frissítést kapott: a Kiegészítők menübe bekerült a közösségi szolgáltatások beépülőinek menedzsmentje, alapértelmezetten aktiválva van a plugin nélküli videocsevegéshez használható WebRTC, a HTML5 audio/video esetében állítható a bitráta, gyorsult a JavaScript-feldolgozás és WebGL-es renderelés, plusz a böngésző képessé vált kis téglalapokban weboldalaktól származó értesítéseket megjeleníteni.


Kisebb újdonságok: jobb skálázódás magas felbontású kijelzőkön, Mac OS X esetében a dokkon lévő Firefox ikonon megjelenik letöltéskor a folyamatjelző, sima szövegfájlok megjelenítésekor automatikussá vált a sortörés, biztonsági okból a „Components” objektumot nem érhetik el weboldalak. A Pointer Lock API már teljes képernyőn kívül is használható, JavaScripttel hozzá lehet férni a vágólaphoz, támogatottá váltak a HTML5 time/range/data elemei, implementálva lett a CSS3 Flexbox, továbbá betűtípus-inspektorral bővült a beépített fejlesztői eszközök arzenálja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.