Hirdetés

Már valóság a videotelefonálás



|

Hirdetés

A szoftver fejlesztői azonban felismerték a piaci igényeket, és saját fejlesztésbe fogtak, hogy kliensüket képessé tegyék a videotelefonálásra.

Niklas Zennström, a fejlesztő cég vezérigazgatója a Stanford Egyetemen megrendezett AlwaysOn konferencián kis túlzással úgy fogalmazott, hogy az internetes telefonálást választó tízmilliók után akár milliárdok is rabjaivá válhatnak a videotelefonálásnak. A rendezvényen már be is mutatták a képtelefon funkcióval bővített Skype béta változatát, mely szintén plugin jelleggel építi rá az új funkciót a Skype alapokra.

Zennström azt is elismerte, egyelőre tény, hogy a Skype lefoglal valamennyit a felhasználó számítógépének kapacitásából és internetes sávszélességéből, hogy felhasználói csoportokat, node-okat hozzon létre, erre viszont azért van szükség, hogy a hívó fél könnyebben és gyorsabban csatlakozhasson a hívotthoz. Ezzel a peer-to-peer jellegű technológiával tudják elérni, hogy a szervereken alapuló megoldásokkal (például a Messengerrel) szemben ne forduljanak elő kihagyások, leállások a szolgáltatásban.

Arról még nem esett szó, hogy az új funkció a PC-ről PC-re irányuló telefonhívások mintájára ingyenes lesz-e, vagy olyan fizetős plusz szolgáltatásként vezetik majd be, mint a jelenleg is működő PC-ről "normál" telefonhálózatba irányuló hívás (ez utóbbiból származik a cég bevételének legnagyobb része is).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.