Hirdetés

Marad a Firefox az Ubuntu 13.10-ben



|

Viszont nem kizárt, hogy az utána következő verzió már Chromiummal érkezhet.

Hirdetés

Nem reprezentatív felmérésünk alapján a Linux-disztribúciók többségének alapértelmezett webböngészője a Firefox, amelynek elsődleges oka egyrészt annak megbízható működése, másrészt pedig szimpla tradíció – a Chromium megjelenéséig nem igazán volt mivel helyettesíteni.

Hirdetés


Az utóbbi években egyre több disztribúció csapata tért át a Chromium előtelepítésére, a változtatási hullám pedig elérte a rendkívül népszerű Ubuntut is. Formálisan májusban indult az alapértelmezett böngésző lecserélésével kapcsolatos vita, ám hétfőn a Firefoxot preferálók nyerték az első csatát.


Hivatalosan a böngésző megtartásának indokául a Chromium frissítéseinek furcsa kiadási ciklusa lett megnevezve, ám ettől függetlenül a reformerek dolgoznak azon, hogy a 14.04 LTS változat már a Google böngészőjének nyílt forrású változatával jelenhessen meg. A Chromiumot preferálók természetesen könnyedén telepíthetik majd a programot az Ubuntu 13.10 szoftverközpontjából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.