Hirdetés

Máris kaszát kaphat a Windows RT



|

A Microsoft állítólag az operációs rendszer megszüntetését tervezi.

Hirdetés

Meglehetősen hihetetlenül hangzó pletykát indított útjára a DigiTimes, a portál értesülései alapján ugyanis a Microsoft hamarosan elkaszálhatja az ARM processzoros táblagépekre szánt Windows RT operációs rendszerét. A múlt októberben útjára indított szoftver állítólag óriási kudarc: a vásárlókat egyszerűen nem érdeklik az RT-s megoldások, a már eladott eszközöket pedig viszonylag nagy számban viszik vissza a boltokba, hiszen nem futnak rajtuk a megszokott Windowsos programok.


A beszámolót érdemes egyelőre fenntartásokkal kezelni, hiszen a cikk szerint a Microsoft integrálni kívánja a Blue frissítésbe a Windows RT-t, ezen mondatnak pedig nem sok értelme van. A Windows 8 és Windows RT operációs rendszerek közt lényegében annyi a különbség, hogy utóbbi nem Intel x86-os architektúrájú eszközökön fut, a Blue „szervizcsomag” elvileg mindkét rendszerre meg fog érkezni.


A Windows RT elkaszálása ettől függetlenül tulajdonképpen nem lenne meglepő: a rendszert eredetileg azért kezdte el fejleszteni a redmondi vállalat, mert az Intel táblagépekbe szánt processzorainak fogyasztása versenyképtelenül magas volt, ám ezen áldatlan állapot a februárban bemutatott Clover Trail+ platformmal megszűnt, így a Windows RT megoldás helyett hirtelen problémává vált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.