Hirdetés

Máris telepíthető a Vivaldi 1.1 böngésző



|

Számos operációs rendszer támogatása szűnt meg az első nagy frissítéssel.

Hirdetés

Alig néhány héttel ezelőtt vált elérhetővé a haladó felhasználóknak szánt Vivaldi böngésző stabil kiadása, máris megjött hozzá az első komolyabb frissítés. Az alkalmazás 1.1-es változatának talán elsőként megemlítendő "újítása", hogy a Google Chrome-hoz hasonlóan már nem támogatja a Windows XP / Vista, továbbá a Mac OS X 10.8 (vagy régebbi) operációs rendszereket. Valószínűleg kevesek bánatára az NPAPI beépülők támogatását is kikapcsolták benne a fejlesztők, érzésünk szerint ez csak figyelmetlenségnek köszönhetően maradt benne az előző változatban.


Hirdetés


A Vivaldi 1.1 főbb újításai:

- Úgy is bezárható az összes fül, hogy a megtartani kívánt egyetlen fül bezáró ikonjára az ALT nyomva tartása mellett kattintunk;
- beállítható, hogy egy fül bezárása esetén a tőle balra vagy jobbra elhelyezkedő fül váljon-e aktívvá;
- már hibernálhatóak a lapcsoportokban található lapok (SHIFT+jobb klikk a létrehozott lapcsoporton);
- már úgy is megnyithatóak az új lapok, hogy automatikusan az éppen aktív lapcsoportba tartozzanak (SHIFT / CTRL+ linkre kattintás);
- kikapcsolható, hogy a címmező legördülő menüt nyisson meg.



A Vivaldi felhasználói a legkönnyebben a beépített frissítőn keresztül installálhatják az 1.1-es frissítést; a böngésző telepítőkészlete innen tölthető le.


(Forrás: GHacks)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.