Hirdetés

Mától HDR videók is feltölthetőek a Youtube-ra



|

Persze megfelelő eszközök szükségesek a rögzítéshez és a megjelenítéshez.

Hirdetés

A világ első számú internetes videomegosztójának illetékesei mindent elkövetnek, hogy a Youtube továbbra is élen járjon a technikai újdonságok bevezetésében és elterjesztésében. Ilyen újítás volt korábban például a HTML5-ös videók kiszolgálása, az 1080p feletti felbontás és 30-nál magasabb képkockasebesség támogatása, a 360 fokos videók feltölthetősége.


Hirdetés


A Youtube hivatalosan blogjában megjelent tájékoztatás alapján most újabb fontos fejlesztés történt, mától kezdve ugyanis HDR videók is feltölthetőek a videomegosztóra. A magas dinamikatartományú mozgóképek rögzítéséhez különleges kamerára, a videók megtekintéséhez pedig megfelelő monitorra vagy tévére van szükség, így a többség sajnos nem mostanában élvezheti a HDR előnyeit. A HDR videókat feltölteni kívánók itt olvashatják a formátummal kapcsolatos technikai részleteket.


SDR vs. HDR, szimuláció


(Forrás: The Verge, Youtube)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.