Hirdetés

Mától PS4-en is moddolható a Fallout 4



|

Sajnos akad két kellemetlen megkötés a platformon.

Hirdetés

A Bethesda által kiadott Fallout játékok önnön jogukon is hatalmas sikert arattak, a PC-s játékosok ráadásul mindig is moddolhatták azokat, több ezer nem hivatalos kiegészítő érhető el hozzájuk. A tavalyi év végén megjelent Fallout 4 úttörővé vált ezen a téren, ugyanis ez az első konzolokon is moddolható játék. A számítógépes verziója hivatalosan április óta moddolható, az Xbox One-os kiadás májusban kapta meg a szükséges patchet, a PlayStation 4-es kiadás pedig... a mai napon.


Hirdetés


Sejthetően eredetileg nem ez volt a terv, a Bethesda körülbelül párhuzamosan szerette volna moddolhatóvá tenni a Fallout 4 összes kiadását, azonban a Sony váratlan akadékoskodásba kezdett, ennek köszönhető a nagyjából fél éves csúszás a platformon. A japán cég üzletpolitikai okokból próbált meg keresztbe tenni a funkciónak.



A rengeteg csúszás ellenére a játék PlayStation 4-es verziója a legkevésbé jól moddolható: egyrészt a PS4-es modok nem használhatnak az alapjátékban nem jelenlévő tartalmakat (például 3D modelleket, textúrákat, hangokat), másrészt pedig a modok maximum 1 GB méretűek lehetnek. Az Xbox One esetében 2 GB a méretkorlát, PC-s modok pedig bármekkorák lehetnek.


Hírünk írásakor 191 mod volt elérhető a játék PlayStation 4-es kiadásához.


(Forrás: Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.