https://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=29047393&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1

McAfee Rootkit Detective 1.0

|

Ez az ingyenes eszköz megtalálja és irtja a rejtőzködő kártevőket.

Hirdetés

A kiberbűnözők a rootkiteket arra használják, hogy a megfertőzött számítógépekre egyéb rosszindulatú programokat telepítsenek. A rootkitek száma tavaly 3284 volt és az idei év első felében több mint a kétszeresére, 7325-re növekedett.


A rosszindulatú rootkiteket illegális online piacokon árusítják. Néhány hacker egyenesen személyre szabott rootkiteket is készít megrendelésre. E szoftvereket gyakran használják arra, hogy elrejtsenek vele egy hátsó ajtót a számítógépen, amelyen aztán a bűnöző titokban beléphet. A rootkit tipikusan egy trójai program, vagy valamilyen rosszindulatú letöltés révén érkezik a gépre. Néhány reklámprogram-készítő rootkiteket használ szoftvere elrejtésére.


A McAfee biztonsági fenyegetéssel és kutatással foglalkozó, vezető globális szervezete, az Avert Labs által kifejlesztett Rootkit Detective igen hatásos eszköz, amely révén a számítógép-felhasználók betekinthetnek számítógépük operációs rendszerének felszíne alá, és amelyet használhatnak a fertőzöttség jeleinek észlelésekor, például hirtelen lelassulás vagy gyanús hálózati tevékenység esetén.


A Rootkit Detective leleplezi a rejtett forgalmakat, Registry bejegyzéseket és fájlokat, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a rendszer újraindításakor biztonságosan eltávolítsák vagy hatástalanítsák azokat. A Rootkit Detective ezenfelül képes megvizsgálni a számítógép kernel memóriájának integritását és kimutatni az esetleges módosításokat, amelyek szintén a rendszer fertőzöttségére utalhatnak.


A program alkalmazásával a felhasználók mintákat is küldhetnek az Avert Labs számára a gyanús rendszerekről. Az elemzéseket követően a rootkit kap egy jelölést és bekerül a McAfee kliens-oldali biztonsági termékeibe (víruskereső, Internet Security csomag stb.), a javított rootkit-észlelési és -védelmi képesség érdekében.


A Rootkit Detective-et kezdeti, januári próbakiadása óta több mint 110 000 alkalommal töltötték le. A McAfee szakemberei a Rootkit Detective-et az éves DefCon biztonsági konferencián, Las Vegasban mutatja be a nagyközönségnek. A McAfee Rootkit Detective jelenleg Windows 2000 SP4-re, Windows 2000/2003 Serverre és a Windows XP Home/Professional SP2 kiadásaira érhető el.


*


Jelenleg a Rootkit Detective nyújtja a legátfogóbb rootkit-észlelési kapacitást” – mondta Ahmed Sallam, a McAfee vezető kutatómérnöke. „Rendkívül nagyfokú pontosságot értünk el különböző technikák alkalmazásával, amelyek megtalálnak bármit, ami a számítógépen rejtőzködik.”


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.