Hirdetés

Meddig lesz mobil Flash támogatás?



|

A 11.1 az utolsó verzió, de javítások még lesznek hozzá.

Hirdetés

Az Adobe blogján tette egyértelművé, hogy hamarosan sorsára hagyja a Flash Player mobil változatait és helyette mobil alkalmazásokat, illetve HTML 5-öt ajánl inkább. Még megjelenik a lash Player 11.1 Androidra és BlackBerry PlayBookra, ám azután több változat már nem lát napvilágot. Arra azért ígéretet tett Danny Winokur, az Adobe interaktív fejlesztésekért felelős igazgatója, hogy kritikus és biztonsági javítások még jelennek meg az új verzióhoz is. Az Adobe eddigi szokása az volt, hogy minden javítást a kritikus címkével illetett, így valószínűleg az igazgató az összes jövőbeni javításról beszélt a verzión belül.

 

 

Azt azonban nem árulta el senki, hogy konkrétan mely dátumig él ez az ígéret? Rendszerint egy időben két verziót támogat termékeiből a cég (a frisset és az előzőt), de olykor ettől a szabálytól is eltérnek: aFlash Player 9 támogatását még a 11 megjelenése előtt zárták le, viszont a 2008-ban megjelent ShockWave Player 11-hez most kedden is jelent meg javítás.

 

A Flash a jövőben a számítógépek világába szorul vissza, köszönhetően nagy energia- és teljesítmény igényének. A mobil eszközökön célalkalmazások és HTML5-ös weboldalak vehetik át a helyét, ami az okostelefonok és táblagépek jelenlegi teljesítményének sokkal inkább megfelelő lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.