Hirdetés

Még 27 ezer Windows XP-s gépet használ a londoni rendőrség



|

Folyamatban van az újabb rendszerre való átállás, de nem a 10-esre esett a választás.

Hirdetés

A The Stack beszámolója alapján nagy a baj a londoni rendőrségnél, ugyanis a Metropolitan Police olyan 27 ezer számítógépén még Windows XP fut. Az operációs rendszer kiterjesztett terméktámogatása 2014 áprilisában szűnt meg, ezzel párhuzamosan a brit kormány jobb híján 5,5 millió fontos szerződést kötött a Microsofttal, hogy ennek ellenére érkezzenek biztonsági frissítések a kormányzati számítógépekhez. Ez a szerződés tavaly áprilisban lejárt, és nagyon úgy tűnik, hogy azóta nem kaptak patcheket az érintett PC-k.


Hirdetés


Ennek fő oka, hogy az illetékesek szerint nem érdemes a Windows XP javíttatására pénzt költeni, helyette modern és jó ideig támogatott operációs rendszerre kell váltani. Ez racionális és üdvözlendő hozzáállás, azonban a lecserélendő vagy frissítendő számítógépek óriási száma miatt évekbe telik a művelet. A londoni rendőrség az elmúlt egy évben 8000 számítógépet tudott lecserélni vagy modernizálni, idén szeptemberig pedig újabb 6000 darabbal csökkenhet a problémás PC-k mennyisége.



Az átállás további nagy érdekessége, hogy a rendőrség nem a jól bevált Windows 7-e, vagy esetleg a legújabb Windows 10-re frissít, hanem a Microsoft által sem erőltetett Windows 8.1-re. Ezt azzal magyarázzák, hogy nem akarnak rögtön egy ilyen vadiúj rendszert használni, a jövőben a Windows 8.1-ről szükség esetén gyorsan tudnak majd upgrrade-elni az éppen aktuális Windowsra.


(Forrás: Geek.com | Nyitókép: mrgarethm)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.