Hirdetés

Még 4 érdekesség, amit ismerned kell a Windows 8.1-ben



|

Négy újabb tipp, amikkel gördülékenyebb a Windows 8.1 használata.

Hirdetés

A Windows 7 élete egyre a végéhez közeledik, és lassan lejár az általános támogatása is. A Microsoft természetesen abban bízik, hogy lassan mindenki átáll az aktuális operációs rendszerére, a Windows 8.1-re. A "költözés" nem mindig egyszerű, főleg a Windows 8.1 esetén, ahol a csempés, modern felület elsőre még ijesztő is lehet. Legutóbb már mutattunk öt hasznos trükköt, amivel sokkal gördülékenyebbé tehető a Windows 8.1 mindennapos használata - most itt van négy újabb. 

Hirdetés


Minden app egy képernyőn

A Kezdőképernyőn nem feltétlenül látszik minden telepített program, azonban a Windows 8.1-ben egy kevésbé feltűnő, de hasznos gombbal gyorsan meg lehet jeleníteni minden alkalmazást egy kijelzőn. Amennyiben egeret használunk, akkor a Kezdőképernyő bal alsó részén látható, lefelé mutató nyílra kell kattintani, érintőképernyőnél pedig lefelé kell húzni az ujjunkat. Az újbóli kattintás vagy a felfelé simítás visszavisz minket a Kezdőképernyőre. 


Alkalmazások egy helyen



Alapértelmezett appok

A Windowsban az alapértelmezett böngésző az Internet Explorer, ez azonban a felhasználók többsége számára nem megfelelő. Természetesen a Windows 8.1-ben is be lehet állítani az összes alapértelmezett alkalmazást, így olyanokat kiválasztani, amiket mi szeretünk: böngészőt, levelezőt, zenelejátszót, videolejátszót vagy éppen képnézegetőt. 

A beállításhoz menjünk a Charms menübe, majd nyomjunk a Beállításokra. Jöhet a Gépház, majd a Keresés/Alkalmazások menü a bal oldali panelen. Ezután az Alapértelmezések menüt kell választani, ahol már minden kapcsolódó beállítás látható. 


Mind beállítható



Univerzális háttérkép

A Kezdőképernyő hátterének már nem csak a beépített modern tapéták választhatóak, hanem univerzális háttérképek is. A beállításhoz menjünk a Kezdőképernyőre, majd a Charms menüben válasszuk a Beállítások, Személyre szabás lehetőséget. Itt alaposan testre szabható a háttér, illetve ha az Asztalon megadott kép jobban tetszik, akkor az utolsó opcióval azt is megadhatjuk a modern felület hátterének. 


Az Asztal háttere is beállítható



Rendszerkép készítése

Amennyiben komplett mentést szeretnénk készíteni a rendszerről, akkor a Windows 8.1 kínál beépített megoldást is. Ehhez menjünk a Vezérlőpultba, majd nyomjunk a Fájlelőzmények lehetőségre. Itt a bal alsó sarokban található Rendszerkép biztonsági mentése feliratot kell keresni, és rákattintani. A mentés segítségével vész esetén az összes régi adat visszaállítható lesz, ha a rendszert tartalmazó merevlemez megsérülne. 


Biztonsági mentés


Ti mennyire barátkoztatok meg a Windows 8.1-gyel? Várjátok már a Windows 10-et?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.