Hirdetés

Még 5 funkció, ami mindegyik androidos eszközre kellene



|

Mutatunk még 5 remek funkciót, ami minden mobilkütyün helyet érdemelne.

Hirdetés

Annak érdekében, hogy a riválisoktól megkülönböztessék a saját termékeiket, a gyártók mindig egyedi megoldásokkal igyekeznek feldobni az androidos készülékeket. A külső eltérések mellett szoftveresen is bőven vannak különbségek és plusz funkciók, extrák - ezekben általában a Samsung és az LG járnak az élen, a Sony rendszerint egyszerűbb köntösbe csomagolja a készülékeit. Mindegyikben van viszont valami, ami jó lenne az összes robotos készülékre, az Android gyári, alapértelmezett részeként. Legutóbb már mutattunk öt ilyet, és most következzen még öt. 

Hirdetés

 

A Samsung ultratakarékos módja

Igaz, hogy a mai phabletekbe egyre nagyobb akku kerül, a Lollipop pedig takarékosabban bánik az elérhető energiával, de jó lenne, ha mindenen használható lenne a Samsung Ultratakarékos módja. Az eredetileg a Galaxy S5-ben debütált funkciót a Galaxy Note 4 is megkapta - a gyakorlatban arról van szó, hogy a rendszer lekorlátozza a működését, és csak a legfontosabb appok érhetőek el, szürkeárnyalatosan. 

Természetesen a takarékoskodáshoz AMOLED kijelző kell, az ilyenek ugyanis a feketék megjelenítésekor kikapcsolják az adott területeket, valódi takarékosságot elérve. Méghozzá igen hatékonyan, mint a mellékelt ábrán látszik, egy Note 4 feltöltve nagyjából 15 napig húzza ilyen módban. 

 

A titok az AMOLED panelben rejlik

 

A Sony beépített képernyőfelvevője

Vannak olyan alkalmak, amikor jó lenne felvenni az okostelefonunk képernyőjét: például útmutató készítésekor, vagy ha meg akarjuk mutatni a nagyvilágnak, milyen jók vagyunk egy játékban. A KitKatben már vannak erre lehetőségek, de rootolás vagy parancssoros opciók nélkül nem igazán van érdemi megoldás. A Sony Xperia Z3 viszont beépítve kínálja a képernyőfelvétel lehetőségét, a repülőgépmód mellett. A képernyő mellett az előlapi kamera képe is rögzíthető. 

 

Gyárilag működik

 

A Samsung privát módja

Legyen szó arról, hogy a gyerek kéri el a telefont vagy egy jó ismerősnek adjuk oda, a Samsung privát módjára már azelőtt is szükség lett volna, hogy az egyáltalán létezett. Ennek a segítségével el lehet rejteni fájlokat és appokat is, azok pedig nem lesznek egészen addig láthatóak, míg újra be nem lépünk a privát módba. Az pedig természetesen jelszóval van védve, tehát annak, aki a féltett tartalmainkra pályázik, előbb a jelszót kellene feltörnie. 

 

Az érzékeny tartalmakhoz

 

Az LG egyedi navigációs gombjai

Az LG sok tekintetben igyekszik többet adni az átlagnál, és erre jó példa, hogy náluk egyedi szoftveres navigációs gombokat is lehet használni. Ezek segítségével külön gomb helyezhető a szokásos három - otthon, legutóbbi appok, vissza - mellé. Többek között az értesítési sávot is le tudjuk húzni az egyikkel, ami azért nagyon hasznos, mert a 4 hüvelyk fölötti képernyőknél ez egy kézzel már nem igazán egyszerű feladvány. 

 

A nagy kijelzőknél igazán hasznos

 

A Xiaomi központja

A Xiaomi MIUI felülete nagyban másolja az iOS-t, ennek a márka kedvelői pedig örülhetnek, hiszen valóban szép megvalósítást kapnak a kezükbe, androidos extrákkal. A 6-os felületben bárhol le lehet húzni az ujjunkat a kijelzőn, és az értesítési sáv azonnal megjelenik. Ennek a trükknek a segítségével bárhonnan el lehet érni ezt a fontos helyet, amire egy nap számtalanszor van szükségünk. Hasonlóan az LG plusz gombjához, ez is a nagy kijelzőknél jön igazán jól. 

 

Bárhonnan elérhető

 

Ti mit tennétek még bele a gyári Android rendszerbe?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.