Hirdetés

Még mindig hódít a Windows XP



|

A német cyscon szerint világszinten a gépek 8,4 százalékán továbbra is XP van.

Hirdetés

A Microsoft nem titkolja, hogy a Windows 8.1 azért nem kap komolyabb frissítéseket, mert minden újdonságot a Windows 9-re tartogatnak, amivel meggyőznék a Windows XP és a Windows 7 szerelmeseit a váltásról. A sikerre nagy szükségük lesz, ugyanis a német cyscon biztonsági cég optimistának tűnő becslései szerint is még a PC-k 8,4 százalékán van világszinten telepítve a koros Windows XP. A Windows 7-nek 55,1 százalék jutott az adataik alapján, míg a Windows 8-nak 15,8 százalék. 

Hirdetés

A számok sokkal optimistábbak a többi elemzőcég becsléseinél, elvégre a Net Applications például azt mondja, hogy világszinten még mindig 25 százalék környékén áll a Windows XP. Ennek ellenére egyértelmű, hogy a nyugdíjas OS mellett még mindig nagyon sokan kitartanak, hiába jelent támogatás hiányában komoly biztonsági kockázatot. 

A Windows XP idén áprilisban vonult vissza véglegesen. Hamarosan a Windows 7 normál támogatása is megszűnik, aki pedig Start menüt szeretne, annak a Windows 9-re érdemes várnia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.