Hirdetés

Még mindig népszerű az Internet Explorer 6



|

Világszerte a gépek 6 százalékán még mindig jelen van az ősrégi szoftver.

Hirdetés

A Microsoft hamarosan végleg kiadja az Internet Explorer 11-es verzióját, ráadásul asztali környezet mellett Modern UI alatt is használható lesz az új változat, akárcsak a jelenlegi. Érdekes módon ennek ellenére a világon még mindig nagyon sokan használják a jócskán elavult, biztonsági szempontból is aggasztó Internet Explorer 6-ot.


A redmondiak statisztikái szerint a felhasználóknak még a 6,3 százaléka dolgozik a mai napig az IE 6-tal, a cég legnagyobb erőfeszítései ellenére. A 11 éves böngészőhöz a legjobban a kínaiak ragaszkodnak, náluk a fogyasztók 24 százaléka még a mai napig nem váltott.


Amerikában az IE 6 0,2 százalékos piaci részesedést tudhat a magáénak, de Indiában még 2,8, Tajvanon 3,5, Oroszországban pedig 1,7 százalék ez az arány. A Microsoft egyébként már régen eltemette az elavult böngészőt, a weboldalán pedig az olvasható róla, hogy a modern webes szabványok korában éppen itt az ideje, hogy örökre elbúcsúzzununk tőle. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.