Hirdetés

Még nem érhető el egyes GeForce kártyákon a DirectX 12



|

Az AMD és NVIDIA egyaránt új drivereket adtak ki a rendszerhez.

Hirdetés

A Windows 10 tegnapi megjelenésének alkalmából az AMD és NVIDIA egyaránt friss, WHQL-minősítésű grafikus meghajtókat adtak ki a támogatott videokártyáikhoz. A Radeonokhoz készült Catalyst 15.7.1 és GeForce-ok esetén installálandó 353.62-es driverek javarészt csak bugokat javítanak, plusz hivatalosan is bevezetik a megfelelő kártyáknál a DirectX 12 grafikus API támogatását.

Hirdetés


Az AMD esetében az összes GCN-architektúrás Radeon megkapta a DX12-kompatibilitást, azaz a HD 7000 és újabb modellek mind támogatják már a fejlesztést. Sajnos az NVIDIA oldalán már akadt némi zavar az erőben, ugyanis a Fermi GPU-s, azaz a GTX 400 és GTX 500 szériás GeForce-okkal rendelkezőknek néhány hetet még biztosan várniuk kell az API eljövetelére.



Az NVIDIA nem kommentálta, hogy miért nem sikerült időben elkészülnie a régebbi kártyák esetén a grafikus meghajtóval, bár szerencsére a DirectX 12-t használni képes játékok hiányában ez csak presztízsveszteséget jelent a cég számára. Ettől függetlenül a kérdéses kártyák természetesen működnek Windows 10 alatt, a számítógépük hétköznapi használata során a tulajdonosaik semmit sem fognak észrevenni a DX12 hiányából.


(Forrás: Windows Central)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.