Hirdetés

Még nem tökéletes az Opera beépített VPN-je



|

Egyelőre simán kiszivárogtatja a valódi IP-címet a böngésző.

Hirdetés

Nagy bombát dobott a héten az Opera Software, a vállalat ugyanis megkezdte a számítógépes böngészőjébe beépített VPN-szolgáltatás publikus tesztelését. A funkció egyelőre csak az Opera fejlesztői kiadásában érhető el, az átlagos felhasználóknak szánt stabil verzióba néhány hónapon belül érkezik majd meg a teljesen ingyenes extra. Ez jó hír, ugyanis van még mit csiszolni rajta.

Hirdetés


A Ghacks beszámolója alapján a WebRTC protokoll sajátosságainak köszönhetően a böngésző egyelőre simán kiszivárogtatja a felhasználók valódi IP-címét. A probléma létezése könnyen igazolható, a VPN bekapcsolása után látogassunk el erre az oldalra. Ugyan az IP Address részben a VPN-szolgáltatástól kapott IP-cím látható, ám a WebRTC sajnos leleplezi a valódi IP-t.


A problémát az Operának kell majd javítania, de természetesen van átmeneti megoldás a helyzet kezelésére.

- Telepítsük a WebRTC Leak Prevent kiegészítőt;
- a CTRL + SHIFT + E kombinációval hozzuk be a Bővítmények oldalt;
- kattintsunk a WebRTC Leak Prevent beépülő "Beállítások" gombjára;
- a legördülő menüben válasszuk ki a "Disable non-proxied UDP (force proxy)" lehetőséget;
- kattintsunk az "Apply settings" gombra;
- ellenőrizzük a fenti oldalon, hogy valóban megszűnt-e a valódi IP kiszivárogtatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.