Hirdetés

Még privátabb böngészést kaphat a Firefox



|

Már tesztelhető az akár reklámokat is blokkoló új megoldás.

Hirdetés

Az elmúlt napokban pörögtek az események a Mozilla háza táján: elérhetővé vált a számos látható tweakeléssel és biztonsági funkcióval ellátott Firefox 40, majd kiderült, hogy a Firefox 42 is kap egy komoly biztonsági újítást. Ezzel nem lőtte el az idei összes puskaporát az alapítvány, ugyanis az Aurora kiadási csatornában tesztelhetővé vált a megújult privát böngészés is.

Hirdetés


A jelenlegi stabil Firefoxban a privát böngészés kezdeményezésekor egy olyan böngészőablak nyílik meg, amely bezárásakor az összes általa letöltött adat - előzmények, sütik, gyorsítótár - törlődik, kivéve a könyvjelzőket és letöltött fájlokat. A megújult verzióba bekerült egy követésblokkoló is, amely a nevéből sejthetően nem engedi lefutni a hirdetési szolgáltatók és hasonló vállalatok scriptjeit, ezzel részben elfedve a böngészés internetes nyomait.


A Mozilla blogbejegyzésében arról is szó esett, hogy nagy erőkkel folyik a munka a Firefox több folyamatban való futtatásának megoldásán. Egyelőre nem tudni, hogy a teljesítményt és megbízhatóságot javító fejlesztés mikor válhat majd elérhető a stabil Firefoxot használók számára, de nem érdemes tűkön ülve várni rá.


(Forrás: Liliputing | Nyitókép: Johnathan Nightingale)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.