Hirdetés

Még több videót tol a felhőbe a Google



|

A Google felvásárolja az Anvato nevű startupot - a felhőjüket javítják vele tovább.

Hirdetés

A Google megvásárolja az Anvato nevű startupot, ami videók szerkesztésével és feldolgozásával foglalkozik. A felhőjüket fejlesztik vele még tovább. 

Hirdetés

Az Anvato olyan ügyfeleket szolgált ki, mint az NBC Universal, a CBS Local Media, a Cox Media, a Bravo vagy a Telemundo. A videókat kódolják, szerkesztik és közzéteszik az iOS-es, androidos és asztali eszközökre. 

Mivel gyakorlatilag minden cég azt akarja, hogy rengeteg videó legyen elérhető on-demand formában, ezért az effajta technológiák nagy figyelmet kaptak. Fontos, hogy a videók megfelelően és zökkenőmentesen játszódjanak le bármilyen képernyőn. 

Bár az üzlet részleteire nem derült fény, a felvásárlás előtt az IBM bezsebelte a Ustreamet, illetve az Anvato riválisát, a Clearleapet. Hasonló körökben mozog a Microsoft Azure és az Amazon Web Services is - ez utóbbira a Netflix épít. 

A videók effajta tárolása, feldolgozása és terjesztése igen erőforrás-igényes feladat, vagyis sok szerver, tárhely és nagy hálózat kell hozzá. Mindezek miatt feltehetően további felvásárlásokkal kell számolni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.