Hirdetés

Megasztárok képében támad a magyar vírus



|

Hirdetés

A VirusBuster szakértői napok alatt felismerték a vírust és már korai szakaszában képesek voltak hatástalanítani. Mindenesetre, ha a beérkező posta a következő üzenetet tartalmazza, nem árt azonnal a Shift és a Del billentyűk kombinációjához folyamodnunk:

"MEGA STAR
!!!!Kedves Felhasználó!!!!
Feladó elektronikus üvözlőlapot küldött önnek.
Megtekintéséhez kattintson a mellékelt kép hivatkozására, vagy másolja be a böngésző (Internet Explorer, Netscape Navigator, Mozilla, stb.) címsorába!

A már kézbesített lapokat 3 hétig őrizzük meg!
http://www.tv2.hu"


A csupán 15 kilobájt hosszú, a magyaron kívül orosz, cseh, német, francia, spanyol, olasz és holland nyelven is üzenni képes kód természetesen semmilyen kapcsolatban sem áll a tévécsatornával vagy a Megasztárokkal, ellenben bemásolja magát a rendszermappákba, ahol tíz fájlban kezd el e-mail címeket felhalmozni, melyekre továbbküldheti saját magát. Több futó folyamatot is leállít, hogy biztos legyen benne, a tűzfalat is kiiktatta, majd nekiáll kutakodni a txt és html fájlokban további e-mail címek után.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.