Hirdetés

Megbeszélnék a windowsos eszközök, hogy melyik aktiválja a Cortanát



|

Érdekes a Microsoft egyik új szabadalmi bejegyzése.

Hirdetés

A Microsoft legújabb szabadalma a Cortanával kapcsolatos, és konkrétan arra a helyzetre ad megoldást, amikor egyszerre több készülék aktiválja az asszisztenst. 

Hirdetés

Ha valaki esetleg rendelkezik egy Windows 10 Mobile-t futtató okostelefonnal, egy Microsoft Band 2-vel, egy Surface Pro 4-gyel és egy Windows 10-es PC-vel, akkor a Cortanához intézett kérdésre mindegyik készülék külön-külön reagál, egyszerre. 

Aki például egy ébresztőt szeretne beállítani a mobilján, az lehet, hogy valamilyen más készüléken kapja eredményül a beállítást. 

Az új szabadalom lehetővé tenné az eszközöknek, hogy egymással kommunikáljanak, mielőtt felébrednek. Így ki tudnák találni, hogy melyiknek kellene reagálnia az utasításra. 

Amennyiben például valaki a PC-jén gépel, akkor az okostelefon nem reagálna az utasításokra. 

A technológiát arra is használnák, hogy amennyiben az egyik eszköz képtelen egy feladat elvégzésére, akkor azt átadja egy másiknak. Amennyiben a PC használata közben intéznénk egy telefonhívást, akkor a PC a feladatot átadná a mobilnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.