Hirdetés

Megbukott a hat csapás rendszer, dübörögnek a kalózok



|

Az MPAA és a RIAA bedobták a törölközőt, a hat csapás rendszer kudarcot jelentett.

Hirdetés

Az MPAA és a RIAA úgy döntöttek, hogy bedobják a törölközőt, miután a hat csapás rendszerük kudarcba fulladt. A Copyright Alert System nevű programot még 2013-ban indították el az internetszolgáltatókkal és a jogtulajdonosokkal együtt dolgozva annak érdekében, hogy az internetes kalózok tevékenységét minimalizálják. 

Hirdetés

Az ijesztgetés nem hozott eredményt, pedig a zenék, filmek és szoftverek kalózletöltésekor az MPAA és a RIAA az internetszolgáltatók segítségével figyelmeztetéseket (csapásokat) küldött szét. Mindegyik valamilyen büntetést vont magával, például korlátozta az előfizető internetkapcsolatának sebességét. 

Bár az MPAA szerint jelentős mennyiségű felhasználót tántorítottak el a kalózkodástól, a többieket nem érdekelték a figyelmeztetések, és a megszokottak szerint kalózkodtak tovább. A hatodik csapás után ugyanis semmi nem történt, annak ellenére, hogy az ISP-k korábban belementek volna a szolgáltatás felmondásába is. 

Az MPAA szerint a rendszer nem úgy jött létre, hogy megbirkózzon a keményebb kalózokkal. A bukott rendszer helyett egyelőre nem terveznek semmilyen új elképzelést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.