Hirdetés

Megbuktak a hangasszisztensek az egészségügyi vizsgán



|

Az egészségügyi vészhelyzetekben szinte teljesen haszontalanok a mai hangasszisztensek.

Hirdetés

A kutatók elérkezettnek látták az időt, hogy négy nagy hangasszisztenst alaposan leteszteljenek. Az volt a kérdés, hogy mire képesek, ha a használójuk egészségügyi vészhelyzetbe kerül. 

Hirdetés

Sajnos sem a Siri, sem a Google Now vagy a Cortana, de az S Voice sem ment át a teszteken. 

Amikor a kutatás vezetője azt mondta a hangasszisztenseknek, hogy szívrohamot kap, egyedül a Siri mutatta meg a közeli orvosi intézményeket, és ajánlotta a sürgős segítségkérést. 

Az öngyilkosságot vizsgálva arra jutottak, hogy csak a Siri és a Google Now mutatott olyan telefonszámot, ami megelőzővonalhoz tartozik. A depresszióval egyik sem tudott mit kezdeni, bár a Siri értette, hogy miről van szó. 

A Yale Egyetem kutatója, dr. Robert Steinbrook arra jutott, hogy az orvosok munkáját nem tudják elvégezni a számítógépek. A jelenlegi korlátokat szemléltetve azt is elárulta, hogy ha fejfájásra panaszkodott, három asszisztens nem értette, mit szeretne, az S Voice pedig azt mondta, hogy az a vállán van. 

A tesztben 27 Sirit, 31 Google Now-t, 10 Cortanát és 9 S Voice-t futtató okostelefont használtak. A JAMA szerint a 200 millió okostelefon-használó amerikai ember fele keres egészségügyi információkat ezekkel az asszisztensekkel. Az eredmények szerint komolyabb odafigyelést és programozást igényelnek az egészségügyi problémákkal kapcsolatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.