Hirdetés

Megérkezett a Google Chrome 26



|

Elsősorban a helyesírás-ellenőrzés terén javult a böngésző.

Hirdetés

A Google kiadta a hazánkban egyre népszerűbb webböngészőjének 26-os főverzióját, amennyiben a szoftver még nem foltozta volna magát automatikusan, akkor a megszokott letöltési oldalról telepíthető a legújabb változat. A keresőcég munkatársai ezen kiadásban frissítették az összes helyesírás-ellenőrző által használt szótárat, támogatottá váltak a koreai, tamil és albán nyelvek, plusz angol esetében a Chrome már szinonimákat is képes ajánlani a kijelölt szavakra.


Jó hír, hogy a Chrome felhasználó által szerkeszthető szótára immáron szinkronizálható a felhővel, így az egyéni kivételek mindig naprakészek lehetnek az ügyfél különféle számítógépei és mobil eszközei közt. Természetesen a programozók tovább bővítették a támogatott HTML5 szabványok körét, ezen felül Windows esetében reszeltek egy kicsit kezelőfelületen, Mac-en több szálon való működésre kényszerítették a megjelenítőmotort, Linux és Mac platformokon pedig aszinkronná váltak a DNS-lekérések.


A Chrome 26-ban 11 sérülékenységet foltoztak be a Google munkatársai: ebből 2 volt kritikus, 4 közepes besorolású, míg a maradék 5 darab nem sok vizet kavart; az egyik kritikus hibáért 1000 dollár jutalmat fizetett a keresőcég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.