Hirdetés

Megérkezett a LibreOffice 4.1



|

3000 hibajavítás és OpenOffice-os kísérleti oldalsáv került a csomagba.

Hirdetés

Tegnap délután mindenkit alaposan meglepve a The Document Foundation elérhetővé tette a LibreOffice 4.1-es verzióját, az irodai programcsomag szélnek eresztése a jövő hétre volt betervezve. Az új kiadás érdekessége, hogy számos a pár napja az OpenOffice 4.0-ban megjelent újdonság kapott helyet benne, ráadásul rengeteg Apache alapítványnál dolgozó járult hozzá a fejlesztéséhez – úgy tűnik a két szervezet komoly erőfeszítéseket tesz a kódbázisok újbóli szinkronba hozása érdekében.


Ennek eredményeképp többek közt a Lotus Symphony-ból ismert oldalsáv is bekerült a LibreOffice-ba, ám kísérleti modulként egyelőre külön kell bekapcsolni (Eszközök / Beállítások / LibreOffice / Speciális / Kísérleti oldalsáv engedélyezése). A kiadási megjegyzések szerint a 4.1-ben körülbelül 3000 bug lett kijavítva, ezek közül 400-ért apache.org e-mail címmel rendelkezők „tehetőek felelőssé”.


Néhány új funkcionalitás: 90 fokos képforgatás és betűtípusok dokumentumokba ágyazhatósága a Writerben, Fotóalbum funkció az Impress-ben, „Csak pontok” diagramtípus a Calc-ban, sokkal jobb kompatibilitás a Microsoft Office állományokkal, szebben formázott párbeszédablakok, gyorsabb indulás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.