Hirdetés

Megérkezett a LibreOffice 4.2



|

A táblázatkezelő már képes egyes számításokat a grafikus processzorral végeztetni.

Hirdetés

Tegnap délután többek közt magyar nyelven is letölthetővé vált a rendkívül népszerű, ingyenes és multiplatfom LibreOffice irodai programcsomag 4.2-es változata. Az idei első kiadás több fontos újdonságot kapott, például a motorháztető alatt alaposan refaktorált táblázatkezelő immáron képes egyes számításokat a számítógép processzora helyett OpenCL-kompatibilis grafikus alrendszereken végrehajtani. Természetesen ez csak bizonyos típusú, masszívan párhuzamos feldolgozásra lehetőséget adó műveletek esetén jelent előnyt.

Hirdetés


Nem kevésbé fontos, hogy a bejelentés alapján nagy mértékben nőtt a Microsoft OOXML (például DOCX, XLSX) és RTF formátumaival való kompatibilitás, továbbá az irodai programcsomag már képes megnyitni az AbiWord és Apple Keynote állományait is; az interoperabilitási fejlesztések Vajna Miklós nevéhez fűződnek.


„A LibreOffice 4.2 két jelentős Windows specifikus fejlesztést is kínál a vállalati környezetben dolgozók számára: az egyik egy egyszerűsített telepítő felület, amellyel csökkenthető a hibázás esélye, valamint lehetővé teszi a beállítások központi menedzselését és rögzítését a csoportházirend-objektumok (Group Policy Objects) segítségével Active Directory-n keresztül. Az új telepítő Timár András, míg a csoportházirend-objektumok támogatása a magyar Szabad Szoftver Kompetencia Központ munkájának eredményeként kerülhetett be a LibreOffice legújabb kiadásába” – olvasható a bejelentésben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.