Hirdetés

Megérkezett a Mozilla Firefox 27



|

Április végére csúszott az Australis felület debütálása.

Hirdetés

Tegnap estefelé a Mozilla Alapítvány kiadta a Firefox webböngészőjének idei első frissítését, amely végfelhasználói szempontból nem sokat változott a decemberben elérhetővé vált előző verzióhoz képest. Az egyetlen látványos fejlesztést a Social API kapta: a támogatott szolgáltatások köre a Deliciousszel és Saavnnal bővült, továbbá végre szimultán több webhelyre is bejelentkezve lehet lenni.

Hirdetés


A böngésző új Autralis felületére váróknak rossz hírrel tudunk szolgálni, ugyanis a legfrissebb álláspont szerint a következő 28-as verzió helyett csak az április végén kiadandó 29-esben fog megérkezni. Már számon sem tudjuk tartani, hogy ezzel hányadik alkalommal halasztották el az évek óta tervezés alatt álló felületet, viszont kellemetlen bugokkal kiadni biztosan nem lenne jó ötlet.


A Firefox 27 további fontosabb újdonságait: alapértelmezetten be lett kapcsolva TLS 1.1 és 1.2, támogatottá vált az SPDY protokoll 3.1-es változata, a webkonzolban már kibogozhatóak az obfuszkált JavaScriptek, befoltozásra került 13 sérülékenység. A teljes kiadási jegyzék itt olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.