Hirdetés

Megérkezett a Mozilla Firefox 49



|

Elbúcsúzott a Hello, szélesebb körben aktiválták az Electrolysis-t.

Hirdetés

Kedd este elérhetővé vált a Mozilla Firefox 49 stabil kiadása. Az alkalmazás első pillantásra nem hozott látványos újdonságokat, azonban akad pár jelentős újítás és változtatás a motorházteteje alatt. Elsőként is megemlítendő, hogy a kiegészítőket nem telepített felhasználóknál már alapértelmezetten aktív az Electrolysis, amely a böngészőfülek többszálúsított futtatásával növeli a böngésző sebességét és megbízhatóságát.


Hirdetés


Potenciális teljesítményfokozó tényező még, hogy a Firefox megszabadult a Hellótól, a csevegőszolgáltatás külön bővítmény formájában sem érhető el. Ezen túlmenően a böngésző friss kiadása egyes régebbi operációs rendszerekkel és hardverekkel is leszámolt: már nem támogatja a Mac OS X 10.6 / 10.7 / 10.8 platformokat, továbbá Windows alatt nem hajlandó elindulni az SSE utasításkészletet nem ismerő processzorokon.



A funkcionális újdonságokra rátérve a Firefox 49 jelszókezelője már nem kezeli külön a HTTP és HTTPS bejelentkezési adatokat, így ha egy webhely átállt az előbbiről az utóbbira, akkor a szokás szerint automatikusan kitölti majd a felhasználói név és jelszó beviteli mezőket. Az olvasó nézet támogatja a szövegek hangos felolvasását, állíthatóvá vált a sorok közti térköz. A linuxos kiadásban bemutatkozott a Google Widevine CDM, így már Netflix is nézhető a böngészővel.


A Firefox 49 további érdekesebb újdonságai:

- jobb teljesítmény Windows és Mac OS X rendszereken;
- hatékonyabb videolejátszás a nem GPU-gyorsított, de SSE3 utasításkészletet támogató eszközökön;
- a HTML5-ös hang- és videofájlok 1,25× sebességgel is lejátszhatóak;
- javult az "about:memory" lapon a betűtípusok memóriahasználatának jelentése;
- támogatottá vált a web speech synthesis API;
- a fejlesztői eszköz Hálózat részébe bekerült az "Ok" mező;
- működéssel kapcsolatos és biztonsági hibajavítások.


(Forrás: GHacks, Mozilla)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.