Hirdetés

Megérkezett a Rekord-róka



|

Már elérhető a Firefox végleges hármas verziója, és úgy tűnik, a világrekord-kísérlet is sikerrel járt. Nézzük, mit kapunk, ha ellátogatunk a Download Day weboldalra!

Hirdetés

Elérkezett hát a várva várt nap, amikor a lelkes felhasználók végre kipróbálhatják kedvenc böngészőjük újdonságait. Persze csak azoknak lesz teljesen új, akik az eddig kiadott béta alkalmazást, vagy a három "release candidate" verziót nem telepítették, de bizonyára ilyenek is akadnak bőven. A Mozilla illetékesei szerint a legnagyobb előrelépést a sebesség terén sikerült elérniük, ezáltal a Firefox 3 – elméletileg – hétszer gyorsabb jelenleg mint az Internet Explorer, valamint négyszer gyorsabb a Firefox megelőző verziójainál. Fejlesztették még a memóriakezelést, fejlettebb könyvjelző-kezelő került beépítésre és egy új letöltésvezérlő, ami képes folytatni az esetlegesen megszakadt letöltési szálakat.

firefox-cute.jpg


Aki letöltené az új Firefoxot, egyelőre a "Download Day" linkjét érdemes használnia, ugyanis, ahogy arról már beszámoltunk, a Mozilla-nak feltett szándéka bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe az egy nap alatt legalább 1.000.000 letöltés kategóriában. Igazából ez már sikerült is neki, hiszen már reggel fél nyolckor csaknem 4.000.000 letöltésnél áll a számláló (a cikk déli frissítésekor ez a szám már több mint öt és félmillióra nőtt!). Persze csak töltse mindenki továbbra is a fenti linkről, ne legyen olyan egyszerű megdönteni az új rekordot...


Saját tapasztalatok szerint egyébként a magyar idő szerint 17-én kora este induló első letöltési hullám erősen próbára is tette a Mozilla szervereit, az első órákban a szerverek sebessége a használhatatlantól a csigalassúig terjedt, de pár óra elmúltával már stabilan működött minden.


Az oldalon amúgy megtalálható minden fontos adat az új böngészőről, néhány érdekességgel egyetemben. Beírhatjuk például a nevünket, mire a Mozilla rendelkezésünkre bocsájt egy hivatalos, névre szóló oklevelet, mely tanúsítja, hogy mi is segítettünk a világrekord elérésében. A mellékelt térképen pedig láthatjuk, melyik országban hányszor töltötték le eddig az új böngészőt: Jelenleg az Egyesült Államok vezet, önmagában már több mint kétmillió letöltéssel, Magyarországon 48 000 fölött jár a Firefox 3 "igénylőinek" száma.


Aki szeretné végigböngészni az új Róka fejlesztéseit, látogasson el erre a linkre, vagy nézze meg a kapcsolódó angol nyelvű videós ismertetőt. A legnépszerűbb, és már az új változattal is kompatibilis beépülő modult pedig ezen a hivatkozáson lehet megtalálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.