Hirdetés

Megérkezett az akkukímélő Opera 38 böngésző



|

Természetesen a hőtermelést is csökkentheti az energiatakarékos üzemmód.

Hirdetés

Csak úgy záporoznak az új böngészők. Néhány nappal ezelőtt elérhetővé vált a Vivaldi 1.2, tegnap megérkezett a Firefox 47, ma pedig az Opera felhasználói frissíthetnek a 38-as stabil kiadásra. Természetesen mindenki másnak is ajánljuk a lassan kínai kézbe kerülő szoftver kipróbálását, főleg ha notebookot használnak az internet böngészésére.


Hirdetés


Az Opera 38 legnagyobb újítását az energiatakarékos üzemmód jelenti. Ezt aktiválva a normál üzemmódhoz (és a Google Chrome-hoz) képest akár 40 százalékkal is nőhet böngészés során a laptop akkus üzemideje. A böngészőbe épített reklámblokkolót is bekapcsolva 49 százalékkal bírhatja tovább a laptop akkuja. Az energiatakarékos üzemmódban az Opera többek közt csökkenti a háttérben lévő fülek aktivitását, teljesen leállítja a nem használt plugineket, továbbá 30 FPS-re korlátozza a renderelési sebességet. A hatékonyabb működés mellékterméke, hogy energiatakarékos üzemmódban kevésbé melegednek a laptopok.



Az Opera 38 további érdekesebb újításai: a reklámblokkolóban már egyéni szűrők is beállíthatóak, nehezebbé vált véletlenül elemeket törölni a Gyorsindítóból, saját fotó is betallózható a grafikus témában, továbbá megszűnt 10.9-esnél régebbi Mac OS X-ek támogatása. A böngésző innen tölthető le.


(Forrás: Engadget, Opera)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.