Hirdetés

Megérkezett az ESET legújabb otthoni verziója

|

Az ESET NOD32 Antivirus 7 és az ESET Smart Security 7 a a legkorszerűbb felismerési technológiákkal nyújt védelmet a nehezen feltörhető titkosításokkal dolgozó rosszindulatú programok ellen.

Hirdetés

Az ESET bemutatta termékeinek legújabb változatát: az ESET Smart Security 7-et és az ESET NOD32 Antivirus 7-et. A legújabb generációs termékek a közösségi csatornák védelmét biztosító Social Media Scanner funkció mellett számos más fejlesztést is tartalmaznak: köztük a telepített programok hibáit kihasználó kártevők felismerését, a továbbfejlesztett memóriaellenőrzést és a sebezhetőség elleni védelmet.

„A kiberbűnözők kifejezetten nehezen feltörhető titkosításokat alkalmazó rosszindulatú programokat használnak, amelyek célja a védelmi megoldások megkerülése. Hogy tovább növeljék a fertőzés és a rombolás valószínűségét, a programok általában kihasználják az olyan érzékeny alkalmazások sérülékenységeit, mint a webböngészők, PDF olvasók, levelezőrendszerek vagy az MS Office programjai” – hívta fel a figyelmet a veszélyekre Béres Péter, az ESET termékek magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója.

Hirdetés

Az ESET kiterjedt kutatást végzett, amelynek alapján fő védelmi technológiáit a legújabb fenyegetésekre is kiterjesztette. A tapasztalatok alapján a következő új funkciókkal bővítette a 7-es verziót:

• A programok hibáit kihasználó kártevők felismerése (Exploit Blocker): felismeri és meggátolja a frissítetlen programok hibáit kihasználó legfrissebb kártevőket (zero-day exploit).
• Továbbfejlesztett memóriaellenőrzés (Advanced Memory Scanner): kiszűri a bonyolult algoritmusokkal titkosított és a felismerést aktívan megkerülő kártevőket is.
• Sebezhetőség elleni védelem (Vulnerability Shield): védelmet nyújt a hálózat sebezhetőségeit kihasználó támadásokkal és fenyegetésekkel szemben.

Az ESET kutatói és fejlesztői nem csak a védelemre helyeztek nagy hangsúlyt, külön figyelmet kapott a vírusirtó modul is, amely semlegesíti a különlegesen ellenálló kártevőket és rootkiteket is.

A Twitter profilunk is biztonságban – továbbfejlesztett Social Media Scanner funkció

A 7-es termékgeneráció további fejlesztéseket tartalmaz: az ESET a Social Media Scanner második verziójának segítségével növelve a biztonságot. Az alkalmazás ellenőrzi az idővonalon, üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket, hogy azok ne tehessenek kárt a számítógépekben.

A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink idővonalát, üzenőfalát is ellenőrzi, illetve kézi és automatikus ellenőrzést is lehetővé tesz. A 6-os verzióban debütált biztonságos online közösségi életet szavatoló program új változata már a Twitter fiókunkat is megvédi, és a többi ESET online szolgáltatással együtt egyszerűen kezelhető az újrastrukturált my.eset.com weboldalon. Regisztráció után a felhasználó korlátlan számú közösségi médiás profiljának védelmét kezelheti, beleértve családja és barátai fiókjait is.

A Harris Interactive legutolsó kutatása szerint egyre nő az olyan felnőtt internetezők száma, akik napi rendszerességgel csatlakoznak különböző közösségi hálózatokra is. Általában ezeknek a felhasználóknak legalább két közösségi oldalon van profiljuk, míg az összes online fiókjukhoz a megkérdezettek fele ötnél kevesebb jelszót használ, annak ellenére, hogy a kétharmaduk nincs megelégedve a weboldalak biztonsági ellenőrzésével. „A gyanús üzenetek mára mindennapossá váltak. A közösségi média felhasználóinak 91 százaléka kapott már legalább egyet, nagyrészük ebben az évben, általában e-mailen keresztül.” – áll a jelentésben.

Az ESET NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security hivatalosan is támogatja a Windows 8 és Windows 8.1 operációs rendszereket. A 7-es verzió letöltéséhez és az új technológiák megismeréséhez látogassa meg az ESET NOD32 Antivirus és ESET Smart Security termékoldalakat: http://www.eset.hu/v7

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.