Hirdetés

Megérkezett Linuxra a Unity 3D szerkesztője



|

Eddig csak Mac OS X és Windows rendszereken futott a fejlesztői eszköz.

Hirdetés

A számítógépes játékosok valószínűleg jól tudják, hogy a főként független fejlesztők által használt Unity motorra épülő címek egy része elérhető Linuxra is. A játékmotor eredetileg Mac OS X-en kezdte a pályafutását, majd a fejlesztői eszközeivel együtt átportolták Windowsra. Végül a pingvines rendszeren is működőképessé vált a "futtatói" oldala, ám idáig nem lehetett Linuxon játékot fejleszteni vele.

Hirdetés


Sajnos a most kiadott linuxos szerkesztőre csak technikai előzetesként hivatkozik a motor mögött álló vállalat, a jövőbeli javítgatása és fejlesztése nincs garantálva. A cég egyelőre csak azt kívánja tesztelni, hogy mekkora gyakorlati igény van a szerkesztőre, mennyi erőforrást igényelne a támogatása. Ha nem használják majd elegen, akkor valószínűleg gyorsan kaszát kap, hogy ne vigye az erőforrásokat.


A kizárólag 64 bites Ubuntu 12.04 LTS rendszeren támogatott szerkesztő használatához telepíteni kell az AMD és NVIDIA zárt forráskódú meghajtóit. Ez talán nem meglepő annak fényében, hogy a motorral készített játékok maguk sem kompatibilisek a nyílt forrású driverekkel.


(Forrás: OMG!Ubuntu, Unity blog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.