Hirdetés

Megérkeztek a Microsoft és Adobe februári hibajavításai



|

Mától kezdve a Microsoft elárulja a Windows 10 összegző frissítéseinek tartalmát.

Hirdetés

A hónap második keddje van, azaz a Microsoft és Adobe kiadták a havi rendszeres hibajavításaikat. Semelyik cég sem aprózta el a februári adagot, a Microsoft például összesen 12 csomagba szervezte a legkülönfélébb termékeihez kiadott biztonsági frissítéseket, ezek harmada kritikus sérülékenységeket foltoz.

Hirdetés


A patchelt szoftverek közt megtalálható a Windows, az Internet Explorer, az Edge, a .NET Framework, továbbá az Office programcsomag is. A javítócsomagok közül hat távoli kódfuttatást, három-három pedig jogosultságemelést és túlterheléses támadást tett lehetővé, így érdemes mihamarabb telepíteni a javításokat. Fontos újdonság, hogy mától kezdve a Microsoft hajlandó megosztani a Windows 10 összegző frissítéseinek újításait, itt lehet megtekinteni a listát. A kérdéses rendszerhez ma kiadott foltozást telepítve a Windows 10 buildszáma 10586.71-ről 10586.114-re emelkedik.


Természetesen az Adobe is publikált egy friss változatot a Flash lejátszójából, a ma elérhetővé tett beépülő a 20.0.0.306-os verziószámot kapta. Ha jól számoltuk, akkor 23 különböző biztonsági rést foltoztak benne, így érdemes minél előbb a legfrissebb változatra átállni.


Windows 8 és Windows 10 használata esetén az Internet Explorer és Edge böngészők a Windows Update-en keresztül kapják meg Flash frissítését, a Google Chrome minden támogatott Windowson leszedi magának a patchet, egyéb szoftveres konfiguráció esetén innen tölthető le az aktuális változat (ne felejtsük el kiszedni a pipát az opcionális ajánlat elől).


(Forrás: WinBeta, Microsoft, Adobe | Nyitókép: JD Hancock)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.