Hirdetés

Megfojthatja a bloatware a videojátékokat



|

Egy vadiúj gamer laptopon sikerült számosítani a teljesítményveszteséget.

Hirdetés

Az előtelepített Windowszal megvásárolt számítógépek egyik hátránya, hogy a gyártóik imádják azokat előtelepíteni a legkülönfélébb kéretlen alkalmazásokkal. Sokféle tényező függvénye, hogy ezek milyen mértékben lassítják le a termékek működését, azonban a bloatware eltávolítása után általában érezhető a teljesítménybeli különbség.


Hirdetés


A Gamer's Nexus most egy hiánypótló videóval jelentkezett, amely konkrét példán keresztül mutatja be, hogy mennyire lassíthatja le a gépeket a bloatware, méghozzá egy MSI GE62VR Apache Pro gamer laptopon keresztül. Komoly technikáról van szó, az 1600 dolláros noteszgépbe Intel Core i7-6700HQ processzor, 16 GB DDR4 memória, M.2 csatolófelületes SSD, továbbá egy NVIDIA GeForce GTX 1060 grafikus vezérlő került.



Az eredmények érdekesek, elsősorban a játékok processzorterhelésétől függ a lassulás mértéke. A központi egységeket nem kihasználó játékoknál nincs feltétlenül említésre méltó különbség, azonban a CPU-intenzív címeknél 10-50 százalék közt bárhol mozoghat a renderelési sebesség csökkenése. Érdemes megemlíteni, hogy az MSI gépén az abszolút legnagyobb teljesítménygyilkos bloatware programnak a Norton antivírusa bizonyult.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.