Hirdetés

Megfoltozta foltozását a Microsoft



|

Redmond szerint már nem okozhat végtelen újraindulást a patch kedden kiadott frissítés revizionált változata.

Hirdetés

Mint két hete már beszámoltunk róla, a Microsoft áprilisi patch keddje nem várt bonyodalmat okozott számos felhasználónál, ugyanis az ntfs.sys kernelmódú illesztőprogramban végzett biztonsági foltozások valamelyikének köszönhetően a frissítés telepítése után a Windows végtelen újraindítási ciklusban ragadhatott.


A KB2823324 jelzésű javítás hibájának ismertté válása után a Microsoft sebesen kitoloncolta azt a frissítőrendszeréből, a már megpatchelt rendszereken pedig az eltávolítását javasolta – bár ez az újraindulgató gépek kevésbé geek gazdáinak problémát okozhatott. Magyar idő szerint valamikor tegnap este a vállalat végre kiadta a foltozás megfoltozott verzióját, amelyet érdemes minél előbb telepíteni, függetlenül az alapvető probléma fennállásától.


Végül érdekességként megemlítendő, hogy a patch egyszerre négy különböző hibát javít az ntfs.sys állományban, amelyből egyet a Qihoo 360 Security Center, hármat pedig a Google-nek dolgozó Gynvael Coldwind és Mateusz Jurczyk duó jelentett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.