Hirdetés

Meggyőző WebGL játékdemó a Microsofttól



|

Az Assassins Creed: Pirates mobilos játékot portolta át böngészőkbe a vállalat.

Hirdetés

A Microsoft biztonsági kockázatokra hivatkozva évekig ódzkodott a webböngészőkhöz kifejlesztett WebGL grafikus programozási API implementálásától, azonban az Internet Explorer 11-ben támogatottá vált a szabvány. A vállalat most újabb fordulattal maga kezdte reklámozni a benne rejlő potenciált.
 

Hirdetés


A tegnap délután elérhetővé tett Assassins Creed: Pirates játékot az Ubisoft kiadó korábban csak mobilokra adta ki, a webböngészős átiratát a Microsoft munkatársai készítették. A WebGL, JavaScript és TypeScript nyelveket használó Babylon.JS játékmotor szintén házon belüli fejlesztés, a nyílt forráskódú szoftvert a redmondiak négy munkatársa programozta.


A részben az Internet Explorer reklámozására készített Assassins Creed: Pirates mobilos böngészőkben elméletileg nem fut, csak számítógépeken és windowsos táblagépeken lehet játszani vele. Ezeken viszont ingyen, az egyszerű versenyzős játékban időre kell teljesíteni a pályákat, az eredmények megoszthatóak az ismerősökkel.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.