Hirdetés

Meghal vagy feltámad a Mozilla Thunderbird?



|

Az alapítvány átadná az alkalmazás fejlesztését egy harmadik félnek.

Hirdetés

Az egyik legnépszerűbb ingyenes levelezőprogram hosszú időn keresztül a multiplatform Thunderbird volt, azonban a Mozilla még 2012-ben takaréklángra vette a fejlesztését. Az alapítvány magyarázata szerint nem voltak meggyőződve arról, hogy érdemes erőforrásokat pazarolni a levelezőre, hiszen egyre inkább a webes felületeket preferálják a felhasználók.

Hirdetés


Az elmúlt három évben nem sok minden történt a Thunderbird háza táján: ugyan rendszeresen jelentek meg belőle friss változatok, azonban a Gecko böngészőmotor éppen aktuális verziójának beillesztésén, továbbá apró hibajavításokon kívül szinte semmit sem kezdtek vele a fejlesztők. Pedig bőven lenne mit javítani, kezdve a legutolsó nagy frissítések egyikében beleerőltetett felhasználói felülettel.


A Mozilla elnöke által most körbeküldött e-mail alapján eljött az igazság pillanata a Thunderbird számára: Mitch Baker szerint a Firefoxra koncentrálás miatt a jövőben egyáltalán nem kívánnak foglalkozni a termékkel, így vagy sikerül átadni valakinek a fejlesztését, vagy vége lehet a pályafutásának. Baker nem kívánja a Thunderbird halálát, ehelyett új otthont szeretne találni a szoftvernek.


A Thunderbirddel azért vált sürgőssé kezdeni valamit, mert hamarosan jelentős fejlesztések történnek majd a Geckóban, a böngészőmotor következő generációs változatát pedig nem lehet majd a szokásos "plug-n-play" módszerrel betuszkolni a levelező motorházteteje alá.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.