Hirdetés

Meghalt a vonalkód atyja



|

Joseph Woodland 91 évesen, az Alzheimer-betegsége miatt veszítette életét.

Hirdetés

Joseph Woodland és partnere, Bernard Silver 1952-ben váltották valóra a szupermarketek álmát, ami az volt, hogy segítsenek egy olyan módot kitalálni, amellyel könnyebben lehet a készleteket nyilvántartani. Az eredmény a vonalkód lett, amit ma már QR kódként is ismerünk.

A szabadalmat 8 évvel Silver halála adták be, 1952-ben, így később Woodland egyedül visszatért a mérnöki feladataihoz. A vonalkód ötletét a Philco elektronikai cég zsebelte be 15 000 dollárért. Az egységes termékkódért, amely mindenhol használatban van, Woodland nemzeti technológiai medált kapott 1992-ben.

A találmánya mellett Woodland az IBM-nél töltött idejéről vált még ismertté, ott ugyanis 35 évet dolgozott mérnökként, majd 1987-ben vonult nyugdíjba. A vonalkódot leolvasni képes szkennert 1970-ben találták fel, a fejlesztőcsapatnak ő is a tagja volt. Woodland 91 évesen, New Jersey-ben veszítette életét, az Alzheimer-betegség következményei miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.