Hirdetés

Megindult az Android Nougat



|

Látványosan emelkedett a Google aktuális operációs rendszerének a piaci részesedése. A legtöbb frissítés még csak most érkezik.

Hirdetés

Minden hónap első hetében van új statisztika arról, hogy az Android platformon hogyan oszlik meg az egyes verziók piaci részesedése, vagyis a felhasználók hány százaléka használja ezt vagy azt a kiadást. 

Hirdetés

A március 6-tal bezárult mérési időszak alapján az Android 7.0 és az Android 7.1 még mindig csak a készülékek 2,8 százalékán van rajta. Ezek a legfrissebb Androidok.

Azonban érdemes megnézni az eggyel korábbi eredményeket, amelyek még csak 1,2 százalékot írtak a Nougathoz. Vagyis a Nougat egy hónap alatt 133 százalékot lépett előre. 

Az Android 5.0 és az 5.1 azok a rendszerek, amelyek a legtöbb aktív eszközön rajta vannak. A készülékek 32,5 százalékán fut Lollipop. Ez csak minimális csökkenés a korábbi 32,9 százalékhoz mérten. A Marshmallow 31,3 százalékkal követi a Lollipopot, ez februárban 30,7 százalékon állt. 

Sajnos vagy sem, az Android 4.4 KitKat is elég elterjedt még a 20,8 százalékos részesedésével. A Jelly Beannek 10,8 százaléka van, az Ice Cream Sandwich és a Gingerbread 1-1 százalékon állnak. 

A következő hónapokban számos készülékre érkezik meg az Android 7.0 és az Android 7.1 frissítése, illetve rengeteg új zászlóshajó és középkategóriás modell megjelenésére is számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.