Hirdetés

Megint ellepte a spam a Snapchatet



|

Ezúttal gyümölcsturmixok fotóival bombázzák a felhasználókat.

Hirdetés

Kijut a jóból a Snapchat felhasználóinak: ezúttal gyümölcsturmixokról készült fotókkal árasztják el a vétleneket. Az esetről elsőként a Wired számolt be: az egyik újságírójuk barátai arra panaszkodtak, hogy ugyanazokat az üzeneteket kapják tőle, gyümölcsturmixokról. A hasonló esetek aztán rövid időben belül jelentősen megszaporodtak

Hirdetés

Az üzenetek a Snapfroot nevű céget hirdetik egy URL-en keresztül, és az AllRecipes.com oldalra irányítanak át. Mindezzel egyelőre teljesen ártatlannak tűnik a jelenlegi spamáradat, amely ugyanakkor meglehetősen idegesítő, és aggasztó is, mivel újabb biztonsági résről van szó. 

A Snapchat hivatalos tájékoztatása szerint viszonylag kis számú esetről van szó, amelyeknél viszont úgy néz ki, az érintettek e-mail címe mellett a jelszavukat is ismeri a spamhadjárat indítója. Éppen ezért ajánlatos megint jelszót cserélni, illetve távol maradni az olyan harmadik féltől származó alkalmazásoktól, amelyekben meg kell adni a fióknevünket és a jelszavunkat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.