Hirdetés

Megint másolt a Samsung?



|

A koreaiak által kifejlesztett új S-Launcher a gyanú szerint túlságosan hasonlít a Mac OS X indító menüjére.

Hirdetés

A Windows 8 számos újdonsággal rendelkezik, ám a felhasználókat a tapasztalatok szerint leginkább a Start menü eltűnése izgatja. Ennek kivédésére már számos kisebb külső fejlesztőcég kínál megoldást, amely sorba a Samsung is beállt. A koreaik válasza a S-Launcher lenne, amely az Asztal közepén lebegve biztosítaná a Start menü funkcionalitását.

 



A MacWorld cikk alapján azonban valami bűzlik az indító körül. A szolgáltatás ugyanis nagyon hasonít a Mac OS X hasonló megoldására, legalábbis kínézetben. Márpedig ha a Samsung másolt, akkor a legutóbbi eset után ismét egy szabadalmi per elé nézhet, a dokkot ugyanis még a Steve Jobs által alapított NeXT fejlesztette ki és szabadalmaztatta, azon cég, amelyet később felvásárolt az Apple, azaz az érintett megoldás most már a cupertinoiak tulajdona.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.