Hirdetés

Megint nyaggatja a Windows 10 a netezőket



|

A Chrome után a Firefoxot használóknak is az Edge-et ajánlgatja a Microsoft.

Hirdetés

Mint nemrég beszámoltunk róla, a Microsoft böngészői az idei évben több millió felhasználót veszítettek. Az Internet Explorer 11 piaci részesedésének csökkenése természetesnek mondható, a Microsoft problémáját a Windows 10-ben bemutatkozott Edge relatív sikertelensége jelenti. Idén nyáron a vállalat kisebb botrányt váltott ki azzal, hogy a Windows 10 elkezdett értesítéseket küldözgetni a Google Chrome felhasználóinak, miszerint laptopokon és tableteken az Edge-et használva akár 36 százalékkal is növelhetik a böngészéssel eltölthető időt.


Hirdetés


Igazságtartamától függetlenül az üzenet sokakat megbotránkoztatott, azonban a Microsoft most nyilvánvalóvá tette, hogy nem zavarja a kritika. A VentureBeat beszámolója szerint a cég most a Firefoxszal böngészőket vette célba, a számukra megjelenített popup üzenet szerint az Edge 21 százalékkal több social engineeringre épülő támadást képes automatikusan blokkolni.



Az efféle üzeneteket nem szívesen fogadó felhasználók letilthatják a Microsoft tippjeinek megjelenítését: nyissák meg a Gépház alkalmazást, lépjenek be a Rendszer → Értesítések és műveletek menübe, majd ott kapcsolják ki a "Tippek, trükkök és javaslatok megjelenítése a Windows használata közben" opciót.



(Forrás: WinBeta)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.