Hirdetés

Megint óriási hibát találtak a Lenovo PC-kben



|

A kritikus biztonsági hiba a Lenovo gépek BIOS-ában található.

Hirdetés

Dymtro "Cr4sh" Oleksiuk biztonsági szakértő azt állítja, hogy felfedezett egy komoly biztonsági hibát a Lenovo gépeiben, amely lehetővé teszi a támadóknak, hogy megkerüljék a Windows alapvető biztonsági protokolljait. 

Hirdetés

A Githubon közzétett bejegyzése alapján a sérülékeny firmware drivert egy az egyben lemásolta a Lenovo az Inteltől kapott adatok alapján. Szerinte egyébként más gyártók is érintettek lehetnek az ügyben, egy 2010-es HP Pavillion laptop például már lelepleződött. 

A Lenovo hivatalosan is reagált a történtekre. Állítólag megpróbáltak egyeztetni a szakértővel az eredmények nyilvánosságra hozása előtt, de sikertelenül. Bár hivatalosan nem mutogatnak az Intelre, de úgy tűnik, hogy a chipgyártó válhat bűnbakká. A Lenovo közölte, hogy vizsgálják az esetet, és a lehető leggyorsabban megpróbálnak előállni egy javítással. 

Egyesek szerint a biztonsági rés beépítése szándékos volt, és hátsó kapuként funkcionált - bár Oleksiuk erről csak egyszer tesz említést, több helyen külön foglalkoznak a témával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.